slambassänger - Byggnaden nyttjade för pedagogik & arrangemang
De tidigare slamhall med påbyggt takstomme och trasigt korrugerat plasttak med golv bestående av grus och asfalt blev till nytta. Med små marginaler förvandlades detta till Valhall med Skin & skalk på väggarna och flis på golven.
1994 Det fanns en potential här och vi fick tak över huvud och redan vid inflyttning började vi nyttja dessa lokaler för det stora arbetslösprojekt vi då bedrev.
1995 Detta var starten på den pedagogiska förmedling av experimentell vikingahantverk och levandegörandet, så förutom hantverk blev det pedagogisk skolverksamhet i hallarna de första åren.
1996 lokalerna blev snabbt en succe. Samlingslokalen inryms i dess lokaler. Här kunde vi ta mot stora grupper i projekt, Detta gav också ekonomisk förstärkning till den framtida museala verksamheten
1997 Besök och när vi så kombinerade de guida turer med mat och dryck var Krog valhall etablerad och starten på något nytt.
1997 Valhall
Temporärt kök till vallhall byggs till. Detta i direkt anslutning till valhalls (bygdegården) uppvärmningskök och diskrum. Detta bestod av 3 bodar som sammankopplas samt en kylcontainer samt förråds inhängande. Se ritning 0026
1999 De provisoriska borden av bockar och gamla dörrar ersattes med nybyggda special bänkar och bor i kraftig ek.
1999 uppvärmningsköket
1999 Vi bygger ny takstolar, tilläggsisolerar och får ett fina svarta plåttak på plats.
2000-okt -11
Nu river vi mellanväggar på Valhall och Asgård, vi tar hål i bassängernas betongväggarna , bryter upp asfaltgolvet och lägger fint furetak i både Valhall & Asgård.
ELCentral valhall
2000 ny fasad och portarna försvinner
2000-11-11
Kök omarbetats och godkänts av Miljökontoret. Besiktningsprotokoll Dnr M021089HÖ Valhall,
2000 nov 17
Kjell & Ärtholmen på plats2000-12-01 Det första midvinterblotet för publik i Valhall. Här funkade de temporära köket
2000-12-14 golv ej klar i valhall
.
CATERINGKÖKET
2001-01-21 lämna bygglovsansökan in för nya cateringköket Nästa fas vi bygger permanent cateringkök - bodar kylcontainer etc.
försvinner. Cateringköket ingår i Etapp 1. Dnr 2002-03-18 Bygglov har sökt och beviljats 2002-06-15, kontrollplan klar.
2001-okt 20 foteviken Ab äger kylcontainer (borttagen till annan ort) bod byggnad 11 & 12 togs bort när vi byggde nya cateringköket
Byggnad 10 Valhall/Höllvikens bygdegård i dag befintlig permanent med plank – enligt ritning permanent.
Byggnad 11/12 cateringkök permanent bygglov – delvis prickad mark – enligt ritning är det moduler/bodar /container för kök och kyl permant bygglov – som sedan flyttas och på platsen byggs nytt cateringkök med inhägnad uteservering se nytt bygglov och nytt bygge.
2001 golv klar valhall
2002-11-31 branddokument klara.
2002 i december månad körs det ny köket på årets midvinterblott för 1600 gäster.
2002 Cateringköket Restaurangkök tillbyggdes cateringköket av FAB och hus med lösöre ägdes av FAB
2005 Vellinge Bygdegården
2006
2006 Moderaterna i valhall
2007 FEX
2008 Valhall biografsittning
2008 semestersabbotörerna
2009 bygdegården sanna nilsson
2008 Koggmuseet - medeltidsskeppen Uppdraget från Malmö stad – Bygger museum i Malmö med restaurang för 120 personer med tillhörad produktinskök porslin utrustning maskiner, museal inredning mm ingå och ägs av foteviken AB
2008-07-04 Bildas Fotevikens Kulturcenter AB – 556761-5140
fristående bolag för att driva restaurang verksamhet på Koggmuseet samt iHöllvikens bygdegård. ”Valhall,
ägt av Björn Jakobsen Alla aktivitet verksamhet med mat, guidning femkamp segling etc för företag
samlades här, projektanställd persona – verksamheten tog aldrig riktig av.
Restaurangverksamhet samt företagsverksamhet med 5 kamp lekar segling och mat
2008-09-04 Fotevikens Kulturcenter 556761-5140 till Event vision AB
Med min , Björns Systerdotters man vid rodret Andreas drev koggmuseets restaurang samt Valhalls bar
och sedan även när koggmuseet tvingas stänga den populära medeltidsrestaurangen på svävarterminalen
tog man över Siriuspalatsets restaurangens verksamhet för Par Bricole. Förutom att man körde vidare i
Valhall med vikingamat på foteviken museum.
I samband med nerläggning av restaurangverksamheten på koggen blev hela köket över och flyttades
till Höllviken bygdegård/Valhall samt museet restaurang Handelsboden i entré byggnaden.
Event vision AB fick dessa utrustnings tillgångar av Björn M Jakobsen.
När så Andreas ville lägga av med restaurangverksamheten om bli lärare på kockskolan fick jag tillbaka
Aktierna i Event vision AB och inventarierna överfördes till foteviken AB.
Bolaget blev vilade och fram till 2015
2008-09-04 Namn ändras Fotevikens Kulturcenter 556761-5140 till Event vision AB
2009 Museiverksamheten fortsatt upphandlingsperioden ut.
2009 ny upphandling men i mindre skala Detta innebar underhåll samt segling med skepp i pedagogiskt syfte med skolbarn främst från malmö. Det innebar givetvis med minskade resurser även nerdragning av den fasta personalen. Total har koggprojekt omsatt ca 50 miljoner i rena pengar utan arbetsmarknadspolitiska insatser.
2009
Björns Systerdotters man vid rodret Andreas drev koggmuseets restaurang samt Valhalls bar och sedan även när koggmuseet tvingas stänga den populära medeltidsrestaurangen på svävarterminalen tog man över Siriuspalatsets restaurangens verksamhet för Par Bricole. Förutom att man körde vidare i Valhall med vikingamat på foteviken museum.
2008-07-04 Bildas Fotevikens Kulturcenter AB – 556761-5140 - fristående bolag för att driva restaurang verksamhet på Koggmuseet samt i Höllvikens bygdegård. ” Valhall, ägt av Foteviken AB Alla aktivitet verksamhet med mat, guidning femkamp segling etc för företag samlades här, projektanställd personal – verksamheten tog aldrig riktig av. Restaurangverksamhet samt företagsverksamhet med 5 kamp lekar segling och mat
2008-09-04 Namn ändras Fotevikens Kulturcenter 556761-5140 till Event vision AB som då ägdes Av Andreas Arbin
2010 I samband med nerläggning av restaurangverksamheten på koggen blev hela koggrestaurangens kök och möblemang över och flyttades till Höllviken bygdegård/Valhall samt museet restaurang Handelsboden i entré byggnaden. Andreas och Event vision AB hade fått dessa utrustnings tillgångar av Björn M Jakobsen.
2010 När koggmuseet tvingas stänga den populära medeltidsrestaurangen på svävarterminalen tog man över Siriuspalatsets restaurangens verksamhet för Par Bricole. Förutom att man körde vidare i Valhall med vikingamat på Foteviken museum.
2012 Nytt markavtal Vellinge kommun med nya museiföreningen NOK.
Förening NOK s markavtal mellan vellinge kommun Lars Ingvar Ljungman skrev på 2013-04 05 samt Nordiska Organsiationen för kulturell förmedling NOK björn Jakobsen skrev på 2014 10 23. I avtalet fanns vissa lokaler som till hörde kommunen. Slamhallarna var en av dessa , benämnd Valhall. Dessa hade foteviken Ab omvandlat till isolerade verksamhet lokaler med indraget vatten, avlopp och el under åren 1999-2012 . Parterna enades om att genom strykning av lokalerna Vallhall i paragraf 1 markavtalet att de tidigare slambassängerna inte var den byggnad som nu foteviken hade rest bygg om och gjort till restaurang och eventslokal. därför avtalades att framöver ägdes av Foteviken AB i avtalet signerat med stryckning gjordes av Åke Grönvall ekonomidirektör - Vellinge kommun samt ordförande i NOK Björn M Jakobsen
2013 Foteviken Ab äger cateringköket , Valhall & utrustning
2014 08 27 Andreas beslut att lägga av kock yrket och bli lärare med små barn hemma. Eventvision AB aktier lämnas över till Björn m Jakobsen. Bolaget inventare flyttas över till foteviken Ab och man minska aktiekapitalet i event vision AB. till 50 000:-. bolaget blir vilande
2015 01 14 Eventvision har återlämnat – restaurangkökshuset med utrustning möbler till FAB. Namnändrat Eventvision till Arrangemangsboaget. Björn gav det tomma bolaget till två kockar som drev extern ett år innan de kursade.
2020-11-05 övertas moderbolaget Idevision AB inventarier och arr verksamheten i dotterbolaget foteviken Ab
2022-01-12 säljer idevision aktierna i dotterbolaget Historisk mat & event AB till personalen (T Assarsson) utan inventarier eller lokaler som man hyr enligt avtal mellan parterna med 25000:-/ månaden till man totalt betalt 1 500 00:- då ägandet skulle övergå för utrustning till histroisk mat& event ab . och samtidig börja betala hyra för lokalen till foteviken Ab. Efter 3 månader upphörde betalningen och därefter satte sig Historisk mat & Event AB själv i konkurs.
2022-10-18 Registerades NC food & event ab och utan avtal fortsätter de att olaglig driva restaurangverksamhet i med foteviken Abs imvetarier / utrustning i foteviken Ab s lokaler
2022-10-18 lade idevision Ab ner sitt dotterbolag foteviken Ab genom likvidering. eftersom verksamhet markant miskats
2025-01-20 köper nybildade Höllvikens bygdegård 8025-49-0023 cateringköket, arr lokalerna valhall samt inredning däri av Idevision Ab
...